OM OSS

I

MØBLER

I

SPISESTUE

I

INVENTAR

I

OPPBEVARING

I

TEPPER

I

BELYSNING

I

KAMPANJER

KAY BOJESEN

Feirer barnet

 

 

 

 

Sølvsmed og designer Kay Bojesen hadde en meget spesiell talent. Han var i stand til å bringe tre til liv, og han ble verdenskjent for å lage treleker som hadde sjel og sans for humor. Med mer enn 2000 produkter med hans navn, Kay Bojesen var en av Danmarks mest profilerte håndverkere i det 20. århundre. Han er best kjent for sine lekne og muntre aper, kongelige liv vakter og andre treleker, men hans omfattende produksjon omfatter også smykker, bestikk, tekanner og sølv pokaler.

 

Kay Bojesen er utdannet sølvsmed i 1910, etter å ha fullført sin læretid med sølv hos Georg Jensen. Som en av de første danske håndverkere til å gjøre det, omfavnet han funksjonalisme på en god måte. Han var blant pionerene som organiserte Den Permanente forening - en sammenslutning av kunstnere som inkluderte en butikk og utstillingsplass som over flere tiår kom til å representere det beste innen dansk og skandinavisk design.1919 ble starten på en ny æra for Kay Bojesen. Han giftet seg og hans sønn Otto ble født. Dette utløste Kay Bojesen fantasi og fascinasjon for barn, leker og tre og brakte tilbake minner fra sin egen barndom da hans far (utgiver Ernst Bojesen - utgiveren av den danske satiriske årlige Blæksprutten (The Octopus)) kuttet trefigurer for ham og oppmuntret hans barn å være kreativ, fantasifull og leken.

 

ARVEN

 

Kay Bojesen beholdt sin barnslig nysgjerrighet og livsglede til slutten. Kay Bojesen døde i en alder av 72, og etterlot seg EN viktig design arv bak. En arv som nå voktes nøye av sine fire barnebarn.

 

The Rosendahl Design Group er takknemlig for å ha blitt valgt av Bojesen familien for å utvikle, produsere og distribuere deres bestefars populære design. Siden Kay Bojesen legendariske butikk i Bredgade stengte i 1990, har mange av hans produkter ikke vært i produksjon. Det er derfor med stor glede at Rosendahl Design Group er i stand til å gjeninnføre flere av Kay Bojesen fantastiske gamle design som er laget på grunnlag av hans originale tegninger og med stor respekt for Kay Bojesen strenge krav til materialer og håndverk.

 

Utforsk Kay Bojesen lykkelige univers - som har gledet så mange mennesker over hele verden!

 

- vi refererer til kaybojesen.com

 

 

MØBLER & MILJØ AS - MOA PARK 8 , 6018 ÅLESUND - TLF: 70 14 66 40                                2015.