Fjordfiesta

Banebrytende designmøbler


Moderne skandinavisk design

Fjordfiesta er en Molde-basert leverandør med arkitekt Pål Lunder i spissen. De jobber for å skape banebrytende designmøbler, men også henter frem gamle skatter – spesielt fra 1950- og 1960-tallet. Kjærligheten de har for moderne skandinavisk design og fokuset på bærekraft er kjerneverdiene til Fjordfiesta. Deres visjon er å fortsette å introdusere møbler fra deres talentfulle designere, både for å bevare og utvikle den berømte skandinaviske designarven vår.

Noe av det første Fjordfiesta gjorde da de ble etablert i 2001 var å relansere den laminerte stolserien Scandia til Hans Brattrud. Den tidløse klassikeren var revolusjonerende både i form og uttrykk da den ble designet i 1957. Han designet den stablebare stolen Scandia som et skoleprosjekt da han gikk på Kunsthøgskolen i Oslo.

Det meste av møblene blir produsert på fabrikken på Dokka, bygda hvor designer Hans Brattrud var født. Her har det blitt produsert kvalitetsmøbler av flinke håndverkere i over 65 år.

Fjordfiesta har relansert en rekke andre norske møbelklassikere; blant annet Rastad & Relling tegnekontor sin Bambi stolserie, Torbjørn Afdals benk Krobo og 1001 loungestolen designet av Svein Ivar Dysthe. I tillegg har de jobbet med talentfulle designere som Anderssen & Voll som har designet Pi bordet deres og Tron Meyer med Cyclop bordene.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for statistikk og informasjon. Klikk OK for å akseptere bruken av disse.