Fritz Hansen

Internasjonalt og eksklusivt designmerke


Hvert møbel fremstår som unikt.

“Fritz Hansen er et internasjonalt, eksklusivt designmerke, grunnlagt i Danmark i 1872 med et ønske om å skape tidløs design. Fritz Hansens kolleksjon består av internasjonalt anerkjente møbelklassikere, samt moderne møbler, belysning og hjemmetilbehør.
Fritz Hansen har en lang tradisjon for å samarbeide med ledende internasjonale designere og arkitekter, inkludert mange store danske personligheter som Arne Jacobsen, Hans J. Wegner og Poul Kjærholm.

Fritz Hansens klassiske kolleksjon består av en rekke møbelikoner som Arne Jacobsens lenestoler Egget ™ og Svanen ™ og hans berømte skallstol Serie 7 ™, samt Poul Kjærholms mesterverk, PK22 lenestol og PK80 dagseng. De er alle designet på 1950-tallet og internasjonalt kjent som “Danish Modern” møbler.

Fritz Hansens moderne kolleksjon inkluderer nye møbler og hjemmetilbehør fra noen av dagens internasjonalt anerkjente designere som Jaime Hayon, Piero Lissoni, Benjamin Hubert, Kasper Salto og Cecilie Manz.

Felles for begge kolleksjonene er visjonen om å lage møbler med et skulpturelt uttrykk som visker ut grensen mellom design og kunst, og samtidig forener form og funksjon – slik at hvert møbel fremstår som unikt.

Danske Lightyears har vært en del av Fritz Hansen siden 2015. Fritz Hansen Lighting utvikler og produserer lamper av høy kvalitet i nært samarbeid med noen av verdens ledende designere og arkitekter. De moderne lampene kombinerer tradisjon med innovasjon og fortsetter Fritz Hansens verdsatte metoder for utsøkt håndverk, kvalitet og tidløs design.

Fritz Hansen er overbevist om at et enkelt møbel kan pryde et helt rom eller en bygning, samt påvirke menneskene som bor, jobber eller bare oppholder seg der. Målet er å hele tiden strebe etter å designe vakre møbler uten at det går på kompromiss med komforten. Ambisjonen er å bli en nisjebedrift i den absolutte globale eliten innen design, luksus og livsstil.”

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for statistikk og informasjon. Klikk OK for å akseptere bruken av disse.