LK Hjelle

Form, kvalitet og komfort


Målet vårt er å skape vakre, tidløse skandinaviske stykker.

“Hver dag skriver vi nye kapitler. Men noen dager åpner vi boka bare for å lese et gammelt kapittel – enda en gang. Dette er vår historie, vår arv. Noen er noveller av handling; noen er lange eventyrromaner. Og noen av hovedpersonene var som superhelter. Drevet av lidenskap og stolthet, viste mot og ydmykhet.

De første kapitlene ble skrevet allerede på 1940-tallet. Livet langs den langstrakte norskekysten var tøft. Mellom dype fjorder og majestetiske fjell begynte bøndene i den lille bygda Sykkylven å bygge møbler i fjøs eller kjellere for å sikre sitt eget levebrød. De var hverdagshelter. Min bestefar, Lars Karl Hjelle, var en av disse pionerene. Det opprinnelige ønsket om å skaffe flere jobber i bygda førte til at Lars Karl startet opp sin egen møbelfabrikk i 1940 og grunnla LK Hjelle.

Vi er fortellere, og hovedingrediensene i alle historiene våre er form, kvalitet og komfort. Vi kaller dem gjerne våre hovedkapitler, og de er ment å vare i mange generasjoner framover. Høy kvalitet og komfort var viktig for den første generasjonen, og er fortsatt en av de viktigste delene av vår arv. Ekte håndverk renner i blodet vårt.

Målet vårt er å skape vakre, tidløse skandinaviske stykker. Det å være en norsk familiebedrift som produserer møbler til et internasjonalt marked krever mot. Kanskje til og med litt heltemot. Vårt tette samarbeid med både unge norske og internasjonale designere har gjort Hjelle kjent for innovativt møbeldesign. Og om dette emnet skriver vi stadig nye kapitler.

Selv om vi fortsetter eventyret vårt og prøver å fortelle nye historier, er vi stolte av å si at møblene våre fremdeles er laget på vår egen fabrikk i Sykkylven, Norge. Dette er et kapittel vi ikke ønsker å skrive om. Vi er overbevist om at det er bare på denne måten vi kan lage og designe møbler som vil vare i generasjoner framover – i form, kvalitet og komfort.

Hver dag skriver vi nye kapitler. Drevet av lidenskapen og stoltheten for å fortsette arven vår som tredje generasjons selskap. Og historien vår handler fortsatt om hverdagshelter. Akkurat som det har vært de siste 80 årene.”

-Dag Hjelle, Eier og tredje generasjon

Fra sommeren 2021 har også LK Hjelle tatt over stafettpinnen for den klassiske Falcon stolen og får dermed enda et designikon i sin kolleksjon.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for statistikk og informasjon. Klikk OK for å akseptere bruken av disse.