Montana

Making room for personality


Designet, utviklet og produsert i Danmark.

Det familieeide Montana Furniture har gitt personlige lagringsløsninger til generasjoner siden 1982. Det danske high-end møbelselskapet ble etablert av Peter J. Lassen, som også har laget det modulbaserte systemet deres – Montana System. I dag drives selskapet av Peters sønn Joakim Lassen, som er den femte generasjonen av sin familie som jobber med møbler og er oldebarnet til produsenten Fritz Hansen.

“Som en billedhugger starter med en abstrakt stein, startet jeg med en abstrakt firkantet eske. Jeg fjernet alle unødvendige deler av esken slik at den til slutt inneholdt avrundede kanter, manglende hjørner og tilbaketrukne fronter, Montanas design-DNA.” -Peter J. Lassen

Uendelige muligheter med Montana
Montana Furniture er basert på Peter J. Lassens filosofi om at hver og en av oss har et behov for frihet og et naturlig ønske om å skape våre egne personlige rom. Med Montana får du uendelige muligheter og frihet til å skape det uttrykket som passer akkurat deg.

Et poetisk utvalg av 42 miljøvennlige Montana-farger
Montanas funksjonelle og fleksible system består av 42 poetiske og komplekse farger utviklet i tett samarbeid med den prisbelønte danske designeren og fargeeksperten Margrethe Odgaard.

Farger betyr alt. Atmosfære. Stemning. Identitet. Farger er avgjørende i vårt design. Vi ønsker å påvirke og inspirere interiørverdenen med vårt syn på farger. Lys og lett. Tett og dypt. Det er en farge for ethvert formål.

Dansk design – produsert i Danmark
Alle Montana-modulene er designet, utviklet og produsert i Danmark. Hver dag, i en liten by på øya Fyn, jobber over 140 fagfolk hardt for å opprettholde de høyeste standardene for bearbeiding, maling og montering – og sørger for at Montana-møblene dine varer livet ut.

Siden 2007 har Montana utelukkende brukt vannbaserte lakkfarger, som ikke inneholder løsemidler som er skadelige for deg eller miljøet.

Montana System har den danske inneklimaetiketten, og selskapet var et av de første møbelmerkene i Europa som hadde den offisielle europeiske sertifiseringen EU Ecolabel. Merkelappen gjelder for hele Montana System – og inkluderer alle møbler laget av MDF.

Peter J. Lassen – blant beundringsverdige arkitekter
Fra en okkupasjon i den danske marinen vendte Peter J. Lassen seg til en karriere i møbelindustrien i 1954. Han arbeidet med berømte arkitekter som Arne Jacobsen, Jørn Utzon, Piet Hein og Verner Panton. Lassens tilknytning til disse finner man utvilsomt markert i de rene linjene i hans design. I tillegg til å produsere Peter J. Lassens og Joakim Lassens egne design, produserer også Montana bord og stoler designet av Arne Jacobsen, Verner Panton, Schmidt Hammer Lassen og Jakob Wagner.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for statistikk og informasjon. Klikk OK for å akseptere bruken av disse.