OM OSS

I

MØBLER

I

SPISESTUE

I

INVENTAR

I

OPPBEVARING

I

TEPPER

I

BELYSNING

I

KAMPANJER

HANS J. WEGNER

Dansk møbelsnekker & designer

 

 

 

 

Hans J. Wegner er ansett å være en av de ledende figurene i det 20. århundre møbeldesign - og en drivkraft i den "danske Moderne" bevegelse som endret måten folk så på møbler i 1950 og 1960.

 

 

 

DESIGNER BIO

 

Hans J. Wegner ble født i 1914 i Tønder, sønn av en skomaker. I en alder av 17 ble han lærling hos en snekker (HF Stahlberg), og det var på denne tiden at han utviklet sin første design. I en alder av 20 flyttet han til København for å studere ved institusjonen nå er kjent som Det Kongelige Danske Kunstakademi, School of Design, men som den gang gikk under mer beskjedne tittelen "The Artisan College."

 

Han studerte der fra 1936-1938, før du tar videre studier som arkitekt. I 1940 Wegner innledet et samarbeidsprosjekt med Arne Jacobsen og Erik Møller i Aarhus, som involverte utrustning Aarhus 'rådhuset. Det var også i 1940 at Wegner begynte å arbeide med Master Carpenter Johannes Hansen, en mann som spilte en betydelig rolle i å bringe moderne design til den danske offentligheten. Daværende København Industrial Art Museum (nå Design Museum Danmark) kjøpte sin første Wegner stol i 1942. Hans J. Wegner åpnet sitt eget designstudio i 1943, og i 1944 laget han sin første "China Chair" i en serie inspirert av den kinesiske Keiserens troner.

 

En av stolene i denne serien er det som sannsynligvis er Wegner mest berømte verk "The Wishbone Chair", som han designet i 1949, og som Carl Hansen & Søn har produsert siden 1950. Hans J. Wegner regnes som en av verdens fremragende møbeldesignere. Han var en av drivkreftene bak den danske Modern bevegelsen som gjorde mye for å endre folks syn på møbler i 1950- og 60-tallet. Hans design beholde relevans for oss i dag og hans sans for detaljer er en kilde til konstant undring.

 

Wegner har mottatt en rekke priser og utmerkelser. Blant annet er han æresmedlem av Det Kongelige Danske Kunstakademi og har fått et æresdoktorat fra Royal College of Art i London. Han var også den første noensinne mottaker av Lunningprisen og mottok den 8. International Design Award i Osaka, Japan. Hans arbeider er utstilt på store internasjonale museer, inkludert The Museum of Modern Art (MoMA) i New York og Die Neue Sammlung i München.

 

Hans J. Wegner døde i Danmark i januar 2007

 

MØBLER & MILJØ AS - MOA PARK 8 , 6018 ÅLESUND - TLF: 70 14 66 40                                2015.